ایمپلنت All-on-6 سیستمی برای جایگزینی کامل دندانها است که در آن تمام دندانهای فک بالا و پایین با بریجی جایگزین میشود که روی شش ایمپلنت قرار داده میشود.
ایمپلنت در استخوان فک قرار داده میشود و در نهایت طی فرایندی به نام استئواینتگریشن به استخوان جوش میخورد و با آن یکی میشود. پس از جوش خوردن ایمپلنت به استخوان، ایمپلنت پایه محکم و مقاومی برای دندان مصنوعی، روکش تک یا چند دندان بریج، خواهد بود.
ایمپلنت All-on-6 راه حلی ایدهآل برای بیمارانی است که بافت استخوان محدودی در استخوان فک دارند و از این نظر با ایمپلنت دندان معمولی تفاوت دارد که All-on-6 بیشترین استفاده را از استخوان موجود میبرد و از 6 ایمپلنت استفاده میکند. این تکنیک در دوره چهار ساله پس از کاشت دندان نرخ موفقیت بالایی دارد و طی سالهای گذشته محبوبیت بالایی نزد بیماران و دندانپزشکان یافته است.
اگرچه ایمپلنت غالباً جایگزین یک دندان میشود، اما میتوان از آن به عنوان پایه دندان مصنوعی جدید یا موجود نیز استفاده کرد. افرادی که از دندان مصنوعی معمولی استفاده میکنند، به طور مداوم با مشکلاتی مانند تحریک بافت لثه دست و پنجه نرم میکنند و در اثر محکم نبودن دندان مصنوعی متحرک نمیتوانند به راحتی غذا بخورند و صحبت کنند. هرچه مدت زمان بیشتری از دست دادن دندانها بگذرد، استخوان فک در محل دندان غائب به مرور ساییده میشود و تحلیل میرود و در نتیجه مشکلات تشدید میشود. مراحل کاشت ایمپلنت به روش All-on-6 به این ترتیب است که متخصص ابتدا 6 نقطه را در فکین بالا و پایین به دقت تعیین میکند، سپس 6 دندان ایمپلنت کاشته میشود تا دندانهای مصنوعی روی آنها قرار داده شود.
مزایای ایمپلنت All-on-6
پس از آن که دندان به هر دلیلی از دست میرود، استخوان فک دیگر تحریکی را که به دلیل نگهداشتن دندان دریافت میکرد، دریافت نمیکند و فرایند طبیعی تحلیل رفتن آن شروع میشود، حال هر چه دندان غائب سریعتر با ایمپلنت جایگزین شود، از تحلیل طبیعی استخوان جلوگیری خواهد شد. در بعضی موارد کاشت معمولی دندان، پیوند استخوان پیش از کاشت ضروری خواهد بود؛ اما چون در درمان ایمپلنت All-on-6 از فقط 6 ایمپلنت به عنوان پایه دندان مصنوعی استفاده میشود، دندانپزشک میتواند ایمپلنتها را در نقاطی با بیشترین تراکم استخوان قرار دهد. پیوند استخوان در درمان بیدندانی کامل به روش All-on-6 به ندرت ضرورت مییابد. به علاوه چون ایمپلنت کاشته شده در استخوان آن را تحریک میکند، تا حدی به حفاظت از استخوان کمک میکند.
کاشت ایمپلنت به روش All-on-6 جایگزینی برای دندان مصنوعی قدیمی یا دندان مصنوعی متحرک با پایه ایمپلنت است و درمانی بلندمدت برای رفع مشکل دندان غائب محسوب میشود.
مزایای دیگر ایمپلنت All-on-6 عبارت است از:
- دوران بهبود سریع
- امکان خوردن انواع خوراکیها
- عدم نیاز به وسایل متحرک در خانه
- عدم نیاز به رفت و برگشت مکرر
- نتایج بلندمدت
- ارتقاء اعتماد به نفس بیمار
- خلق لبخندی جدید در فقط یک روز
فرایند جایگذاری ایمپلنت به روش All-on-6
ارزیابی و معاینه
دندانپزشک معاینه کاملی را انجام میدهد و برای ارزیابی ساختارهای کالبدشناختی دهان و گستردگی تحلیل استخوان دستور رادیوگرافی و اسکن میدهد. اگر دندانپزشک کاشت ایمپلنت All-on-6 را درمان مناسبی تشخیص دهد، از دهان قالب میگیرد و مدل را برای ساخت دندانهای جدید به آزمایشگاه میفرستد.
روز درمان
بیمار داروی بیحسی موضعی یا آرامبخش وریدی دریافت میکند تا کاملاً راحت باشد، کاشت دندان در هر فک حدوداً دو ساعت طول میکشد. اگر کشیدن دندان لازم باشد، این عمل نیز در همین مرحله انجام میشود؛ سپس دندانپزشک اطراف دندان کشیده را کاملاً پاک میکند.
متخصص ایمپلنت را در فک قرار میدهد، 4 ایمپلنت در جلوی فک و دو ایمپلنت در گوشه عقب دهان گذاشته میشود. سپس قوس موقت دندانها جایگذاری میشود که سبکتر از ترمیم دائمی است. سپس باید مدتی صبر کرد تا دهان التیام بیابد.
ترمیم دائمی
بیمار پس از چند ماه برای جایگذاری دندانهای دائمی به مطب مراجعه میکند.
مراقبت پس از درمان
اگرچه ایمپلنت پس از کاشت در استخوان محکم است، اما باید مدتی حدود چند ماه بگذرد تا ایمپلنت به استخوان جوش بخورد و با آن یکی شود. در این مدت بیمار باید مراقب غذا خوردن خود باشد و از خوردن تافیهای سفت و چسبناک یا جویدن یخ خودداری کند.
دندانهای جدید به هیچ مراقبت خاصی نیاز ندارد، مگر آن که بیمار از قبل بهداشت دهان و دندان را رعایت نکرده باشد. دو بار مسواک زدن و نخ کشیدن در روز و مراجعه منظم به دندانپزشک برای مراقبت از دندانهای جدید ضروری است. اگر بیمار به خوبی از دندانهای خود مراقبت کند، انتظار میرود که دندانهای جدید سالیان سال در دهان باقی بماند.