تهران، خیابان شريعتى، خیابان یخچال ، بعد از دانشكده داروسازى، پلاك ٨٧ ،طبقه دوم، واحد ۸

Search
Close this search box.
صفحه اصلی » روش درمان » روش ونیر » ایمپلنت یا کاشت دندان؛ انواع،مراحل و قیمت

ایمپلنت یا کاشت دندان؛ انواع،مراحل و قیمت

آنچه می خوانید...

دندان‌ به دلایل مختلفی از دست می‌رود، دندان غائب گاهی نتیجه استفاده از بریج (پل) دندانی در گذشته است. جای خالی دندان غائب باعث ابتلا به بیماری‌های لثه و بروز عفونت می‌شود که بر توانایی صحبت کردن و غذا خوردن بیمار اثر می‌گذارد. بنابراین بسیار مهم است که این جای خالی هر چه سریع‌تر پر شود تا از حرکت کردن و نامرتب شدن دندان‌های کناری و روبرویی و همچنین آسیب دیدن بیشتر دهان جلوگیری شود. با این توصیف دندان مصنوعی هم خاصیت ترمیم کنندگی دارد و هم جزء یکی از روش‌های دندانپزشکی زیبایی به شمار می‌آید. ایمپلنت دندانی امروزه به لطف پیشرفت‌های چشمگیر دندانپزشکی از نظر ظاهری و عملکردی شباهت بسیاری به دندان طبیعی دارد و اکثر بیماران فراموش می‌کنند که دندان کاشته شده دندان واقعی خودشان نیست. ایمپلنت ریشه مصنوعی دندان است که طی عمل جراحی در استخوان فک قرار داده می‌شود تا به عنوان پایه دندان غائب عمل کند.

اگر یک یا چند دندان از دست داده‌اید یا دندانتان به شدت آسیب دیده است، ایمپلنت دندان راه‌حلی مناسب است که جایگزینی محکم و دائمی را برای دندان غائب ارائه می‌دهد تا بار دیگر بتوانید به راحتی از غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرید. متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی زیبایی دکتر صالحیان وضعیت دهان و دندان‌های هر بیمار را به دقت و به طور کامل بررسی می‌کنند تا مطمئن شوند که کاشت دندان بهترین درمان برای جایگزینی دندان غائب محسوب می‌شود. متخصصین ما بهترین روش درمان را در جلسه مشاوره تعیین می‌کنند. اگر آماده‌اید تا نخستین قدم‌ها را برای ارتقاء سلامت دهان و دندان و ترمیم کردن دندان‌ها بردارید، با شماره‌های 0212262155302122639243 تماس حاصل فرمایید تا وقت مشاوره اولیه برایتان در نظر گرفته شود.

ایمپلنت دندان چیست؟


kadshdandan1

ایمپلنت درمانی با نتیجه دائمی است که بار دیگر مزیت داشتن دندان‌هایی زیبا و با ظاهری طبیعی را به بیماران اهدا می‌کند. ایمپلنت از دندان مصنوعی کامل یا تکه‌ای زیباتر است. به علاوه در صورت کاشت دندان دیگر ضرورتی ندارد از ژل‌های پردردسر استفاده کنید یا دندان مصنوعی را شب‌ها در آب قرار دهید؛ از این گذشته دهانتان نیز دیگر مانند زمان استفاده از دندان مصنوعی بوی بد نمی‌دهد. ایمپلنت صرفاً ریشه مصنوعی دندان است که در استخوان فک کاشته می‌شود تا بریج یا روکش را نگه دارد. ایمپلنت‌های امروزی را نمی‌توان به راحتی از بقیه دندان‌ها تشخیص داد. دندان ایمپلنت با ظاهری زیبا و طبیعی لبخندی درخشان و جذاب را برای بیمار به ارمغان می‌آورد.

مزایا


ایمپلنت بیمارانی را که دندان غائب دارند یا به دندان مصنوعی نیاز دارند را از مزایای بی‌شماری برخوردار می‌سازد و بیمار چنان اعتماد به نفسی می‌یابد که به راحتی لبخند می‌زند و دندان‌های درخشان خود را به نمایش می‌گذارد. بیماران بلافاصله پس از کاشت دندان متوجه بهبود چشمگیر لثه‌های خود و زیباتر شدن لبخندشان می‌شوند. بسیاری از بیماران حتی خودشان نمی‌توانند دندان ایمپلنت را از دندان طبیعی تشخیص دهند. به علاوه ایملپنت باعث می‌شود بیمار راحت‌تر صحبت کند و گفتارش مانند زمان استفاده از دندان مصنوعی نامفهوم و دشوار نشود. نتیجه نهایی این است که بیمار با اعتماد به نفس بیشتر لبخند بزند یا در مناسبت‌های شغلی یا اجتماعی صحبت کند.

البته ایملپنت علاوه بر مزایای زیبایی متعدد به ارتقا و حفظ بهداشت دهان و دندان نیز کمک می‌کند. کاشت دندان این امکان را فراهم می‌کند تا یک یا چند دندان را بدون درگیر کردن دندان‌های کناری جایگزین کرد. از آنجایی که ایمپلنت را راحت‌تر از دندان مصنوعی یا بریج می‌توان مسواک زد و تمیز نگه داشت، احتمال بروز بیماری لثه در آینده کمتر می‌شود. آخرین مورد این که ایمپلنت با نگه داشتن ساختار نگهدارنده استخوان فک و لثه به حفظ یکپارچگی دهان و صورت کمک می‌کند.

متقاضیان ایمپلنت


همه نمی‌توانند متقاضی ایمپلنت دندان باشند. متقاضیان کاشت دندان باید استخوان کافی داشته باشند و سلامت دهان و دندانشان در وضعیت مناسبی باشد تا مقدار پلاک روی دندان را به حداقل برساند. حتی اگر استخوان کافی نیز وجود نداشته باشد، می‌توان از روش‌های پیوند استخوان برای افزایش حجم استخوان استفاده کرد تا استخوان به حدی برسد که بتواند ایمپلنت را نگه دارد. پیوند استخوان پایداری و محکم بودن ایمپلنت را افزایش می‌دهد و بیمار راحت‌تر می‌تواند با دندان کاشته شده غذا را بجود. میزان استخوان، آناتومی و محل عصب‌ها بسیار مهم است. جراح یا دندانپزشک عمومی تمامی این موارد را قبل از شروع درمان ایمپلنت بررسی می‌کند.

روش جایگزینی دندان


در ادامه مراحل کاشت دندان ایمپلنت را یک به یک بررسی می‌کنیم.

kashtdandan2

ارزیابی و برنامه‌ریزی

درمان با ارزیابی کامل وضعیت دهان شروع می‌شود. دندانپزشک عکس‌ها و اسکن‌های لازم را می‌گیرد، وضعیت فعلی را تعیین می‌کند و طرح درمانی را تهیه می‌کند. این مرحله زمان مناسبی است که بیمار می‌تواند سوالات و نگرانی‌های خود را مطرح کند و با دندانپزشک همفکری کند تا بهترین طرح درمانی ممکن تهیه شود.

آماده‌سازی

کاشت دندان باید در دهانی سالم و تمیز انجام شود تا احتمال عفونت و پس زدن ایمپلنت به حداقل برسد. بنابراین دندانپزشک ابتدا هر گونه درمان لازم دیگر مانند پر کردن یا عصب‌کشی را انجام می‌دهد.

در صورت لزوم پیوند استخوان پس از کشیدن دندان انجام می‌شود.

از آنجایی که ایمپلنت در استخوان کاشته می‌شود، باید حجم کافی از استخوان در ناحیه‌های مورد نظر وجود داشته باشد. پیوند استخوان تحلیل رفتن بافت استخوان فک را جبران می‌کند و پایه محکمی را ایجاد می‌کند که ایمپلنت به آن جوش می‌خورد. پیوند استخوان غالباً در زمان کشیدن دندان و گاهی در جلسات جداگانه انجام می‌شود. پیوند استخوان روش نسبتاً ساده‌ای است، اما قبل از آن که استخوان جدید برای پذیرش ایمپلنت آماده شود، باید چند ماه صبر کرد تا استخوان کاملاً بهبود یابد.

جایگذاری ایمپلنت

جایگذاری ایمپلنت عمل ساده اما دقیقی است که معمولاً تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. دندانپزشک باریکه‌ای از بافت لثه را جدا و سوراخ کوچکی را در فک ایجاد می‌کند. پس از آن که سوراخ به اندازه کافی بزرگ شد، ایمپلنت پیچ و محکم می‌شود و بافت لثه به سرجای خود برگردانده می‌شود.

پیچ (اسکرو) پوششی یا روکش نیز روی ایمپلنت قرار داده می‌شود. پیچ پوششی صاف و تخت است و تا زمان آماده شدن برای اباتمنت از ایمپلنت محافظت می‌کند. اباتمنت قطعه‌ای است که ایمپلنت را به روکش متصل می‌کند.

 اباتمنت و روکش

اگر اباتمنت و روکش موقت همزمان با جایگذاری ایمپلنت قرار داده نشود، جایگذاری اباتمنت پس از التیام دهان انجام می‌شود. مدت انتظار بسته به شرایط خاص هر بیمار از چند هفته تا پنج ماه متغیر است. دندانپزشک پس از آماده شدن بیمار لثه را دوباره باز می‌کند و روکش یا پیچ پوششی را با اباتمنت عوض می‌کند. روکش نهایی نیز روی اباتمنت قرار داده می‌شود. اگر جایگزینی چند دندان به صورت همزمان انجام شود، دندانپزشک دو یا چند ایمپلنت را در محل‌های مهم قرار می‌دهد. اباتمنت برای تمام ایمپلنت‌ها قرار داده می‌شود و بریج دارای روکش‌های متصل شده به اباتمنت نیز روی آن گذاشته می‌شود.

kashtdandan3

هزینه


تعداد جلسات، درمان‌های انجام شده و قیمت ایمپلنت دندان برای تمام بیماران یکسان نیست. تاثیر دندان‌ها بر لبخند و اعتماد به نفس، توانایی در خوردن، صحبت کردن و شرکت در فعالیت‌های مورد علاقه بر کسی پوشیده نیست. از آنجایی که هیچ روشی به اندازه کاشت دندان برای جایگزینی دندان غائب مناسب نیست، ایمپلنت دندان سرمایه‌گذاری ارزشمندی به شمار می‌رود.

سوال‌های متداول


ایمپلنت دندان از چه موادی تهیه می‌شود؟

امروزه اکثر ایمپلنت‌های دندان از تیتانیوم تهیه می‌شود، چون این عنصر زیست سازگار است و به خوبی به استخوان جوش می‌خورد.

آیا دندان ایمپلنت با دندان‌های طبیعی همخوانی دارد؟

بله! روکش پرسلینی سفارشی روی ایمپلنت قرار می‌گیرد که کاملاً با سایه رنگ بقیه دندان‌ها همخوانی دارد. خود بیماران نیز غالباً به سختی می‌توانند دندان کاشته شده را از دندان طبیعی تشخیص دهند.

آیا کاشت دندان محدودیت سنی دارد؟

خیر، کاشت دندان به هیچ وجه محدودیت سنی ندارد. هر فرد بالای 18 سال می‌تواند از این درمان استفاده کند، البته به شرطی که استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت وجود داشته باشد.

آیا کاشت دندان دردناک است؟

خیر، به هیچ وجه! شما در طول درمان تحت تاثیر یک داروی بی‌حسی بسیار موثر قرار دارید و کوچکترین ناراحتی را حس نخواهید کرد. همچنین بیمار می‌تواند از راه سرم داروی آرام‌بخش دریافت کند، تا در طول درمان کاملاً آرام و راحت باشد. اثر داروی آرام‌بخش سریع است، بیمار را کاملاً آرام می‌کند و اضطراب و فشار روانی را از بین می‌برد. اگر چه بیمار در این روش به خواب نمی‌رود، اما کاملاً آرام است و جراح دندانپزشک می‌تواند سرعت درمان را بالا ببرد. هر گونه ناراحتی جزئی پس از جراحی نیز با مصرف دارو کنترل می‌شود.

چه مدت پس از جراحی ایمپلنت دندان می‌توانم به سر کار برگردم؟

اگر جراحی عوارض خاصی نداشته باشد، فردای روز عمل می‌توانید در محل کار حاضر شوید. دندانپزشک تمام توصیه‌های مراقبت پس از درمام را به شما اعلام می‌کند.

مراقبت از ایمپلنت دندان

کوتاهی در رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از دلایل اصلی ناموفق بودن کاشت دندان ایمپلنت است. بنابراین باید مسواک زدن و نخ کشیدن روزانه ایمپلنت را جدی گرفت. دندانپزشک توصیه‌های لازم برای مراقبت از ایمپلنت را در مرحله پایانی کاشت دندان و چسباندن روکش اعلام می‌کند. در کل از ایمپلنت نیز باید مانند دندان‌های طبیعی مراقبت کرد و نهایت سعی خود را برای افزایش ماندگاری و دائمی ساختن آن به کار برد.

دکتر اردلان صالحیان

دندانپزشک زیبایی
فلوشیپ ایمپلنت نیویورک امریکا🇺🇸
و فلوشیپ زیبایی جنوا ایتالیا🇮🇹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و تماس