تهران، خیابان شريعتى، خیابان یخچال ، بعد از دانشكده داروسازى، پلاك ٨٧ ،طبقه دوم، واحد ۸

Search
Close this search box.
صفحه اصلی » اصلاح طرح لبخند و زیبایی » کامپوزیت دندان (باندینگ دندان با مواد همرنگ):روش و هزینه

کامپوزیت دندان (باندینگ دندان با مواد همرنگ):روش و هزینه

آنچه می خوانید...

باندینگ دندان با کامپوزیت یکی از تکنیک‌های دندانپزشکی زیبایی است که می‌تواند عیوب زیبایی دندان‌های شما را برطرف کرده و زیبایی لبخندتان را بهبود ببخشد. کامپوزیت‌های دندانپزشکی از ذراتی مانند دی اکسید سیلیکون و کوارتز ساخته شده که با رزین‌های مصنوعی به یکدیگر متصل شده‌اند. کامپوزیت‌ها انواع مختلفی دارند و با درجات مختلفی از رنگ، سفتی و شفافیت ساخته شده‌اند، به این ترتیب دندانپزشک می‌تواند کامپوزیت مناسبی که با دندان‌های شما همخوانی دارد، انتخاب نماید. کامپوزیت برای بستن فاصله بین دندان‌ها، پر کردن سوراخ دندان و یا از بین بردن لکه‌های دندان، ترمیم دندان‌های خردشده و بد رنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. کامپوزیت همچنین گزینه‌ای عالی برای ترمیم فوری دندان‌های شکسته جلو به شمار می‌آید.

اگر می‌خواهید برای دندان‌های خود از روش باندینگ دندان با کامپوزیت استفاده کنید، ابتدا با دندانپزشکان ما در کلینیک دنداپزشکی زیبایی دکتر صالحیان مشورت کنید. متخصصین ما در طول مشاوره اولیه، شما را از مراحل و چگونگی باندینگ دندان با کامپوزیت آگاه نموده و به تمام سؤالات شما پاسخ خواهند داد. همچنین با بررسی تاریخچه دندانپزشکی و سلامت دندان‌های شما و با توجه نیازها و اهداف زیبایی‌ شما، بهترین تکنیک زیبایی دندان از جمله باندینگ دندان را برای شما در نظر خواهند گرفت.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد باندینگ دندان و یا رزرو نوبت مشاوره با متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر صالحیان از طریق شماره‌های 0212262155302122639243 با ما در تماس باشید.

مزایای باندینگ دندان با کامپوزیت


  • باندینگ دندان با کامپوزیت از جمله ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین روش‌های دندانپزشکی زیبایی به شمار می‌آید.
  • بر خلاف لامینت ونیر و روکش دندان که برای پوشش سطح دندان طراحی شده و به صورت سفارشی در آزمایشگاه تولید می‌شود، باندینگ دندان معمولاً در طی یک جلسه در مطب انجام می‌شود، مگر اینکه این عمل برای چندین دندان انجام گیرد.
  • مزیت دیگر باندینگ دندان با کامپوزیت این است که مقدار بسیار کمی از مینای دندان برداشته می‌شود.
  • در این روش معمولاً بی‌حسی دندان مورد نیاز نیست، مگر اینکه کامپوزیت دندانی برای پر کردن پوسیدگی و سوراخ دندان استفاده شود.
  • کامپوزیت‌های‌ دندانپزشکی از جنس رزین ساخته شده و با رنگ بقیه دندان‌های شما همسان است.

کابردهای کامپوزیت‌ دندانی


teeth3

کامپوزیت دندان برای اصلاح مشکلات زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • خرد شدگی دندان
  • زردی و بد رنگی دندان
  • شکستگی دندان‌
  • بدشکلی دندان
  • فاصله بین دندان‌ها
  • دندان‌های کج و نامرتب
  • فرسودگی دندان

در زمینه دندانپزشکی زیبایی، باندینگ دندان با کامپوزیت یک تکنیک بسیار عالی و فوری است و دندانپزشک می‌تواند آن را به سرعت در طی یک جلسه انجام دهد.

باندینگ دندان توسط چه کسی باید انجام شود؟


کامپوزیت دندانی می‌تواند درجه رنگ و شفافیت دندان‌های طبیعی را داشته باشد و به دندان‌ها درخشش و زیبایی ببخشد. اما بیماران باید دقت و احتیاط لازم را در انتخاب دندانپزشک خود داشته باشند. ممکن است یک دندانپزشک عمومی ادعا کند که دندانپزشک زیبایی است و برای پر کردن دندان از مواد پر کننده سفید رنگ استفاده کند. توصیه می‌‌شود که برای انجام باندینگ دندان با کامپوزیت تنها به یک دندانپزشک مجرب و توانا در زمینه روش‌های دندانپزشکی زیبایی مراجعه کنید. تکنیک‌های باندینگ دندان با کامپوزیت که نیازمند دقت و مهارت زیادی هستند، نباید توسط دندانپزشکان عمومی انجام شوند.

[dopts id=”3″]

باندینگ دندان با کامپوزیت چگونه انجام می‌شود؟


cosmetic1

بر خلاف ونیرهای پرسلینی که از مواد پرسلین ساخته شده و باید در آزمایشگاه‌های دندانپزشکی در کوره پخته شود، برای باندینگ دندان، کامپوزیت معمولاً به طور مستقیم بر روی دندان اِعمال می‌شود و سپس برای سختی نهایی آن سفت می‌شود. به منظور اتصال بهتر کامپوزیت به دندان، ابتدا سطح دندان باید از قبل آماده شده و کمی زبر شود، این کار معمولاً به بی‌حسی نیاز ندارد. سپس سطح دندان اچینگ می‌شود، این کار با ایجاد حالت زبر روی دندان اجازه می‌دهد تا ماده رزین کامپوزیت بر روی سطح دندان به خوبی بچسبد. سپس لایه نازک و شفاف باندینگ قرار داده می‌شود و در نهایت کامپوزیت بر روی آن اِعمال می‌شود.

کامپوزیت‌های دندانی از ترکیب رزین اکریلیک با مواد معدنی ساخته شده‌اند. کامپوزیت‌ها دارای استحکام و حالت خمیر مانندی هستند، به طوری که می‌توان آنها را به فرم مناسب حالت داد. همچنین آنها دارای درجات مختلف شفافیت بوده و حاوی رنگدانه های مختلفی هستند که می‌توانند با رنگ دندان طبیعی هماهنگ شوند. برخی از آنها برای شرایط مقاومت بالا ساخته شده و اغلب برای موارد ترمیم‌های دندانی عمده‌ استفاده می‌شوند. برخی دیگر از کامپوزیت‌ها طوری ساخته شده‌اند که می‌توان آنها را جلا داده و بسیار براق کرد. این نوع کامپوزیت‌ها چندان مقاوم نیستند و تنها برای ترمیم سطح خارجی‌ دندان‌ها استفاده می‌شوند. همچنین اغلب، چندین لایه از درجات مختلف سایه روشن‌ و شفافیت باید در کامپوزیت اِعمال شود تا شدت رنگ و درجه رنگ دندان‌های طبیعی بدست آید.

عوارض پس از باندینگ دندان


غالباً پس از قرار دادن کامپوزیت دندان، برای بهتر چسبیدن کامپوزیت به دندان مقداری زبری در مینای دندان ایجاد می‌شود. همچنین به منظور دستیابی به فرم مطلوب دندان ممکن است اندکی تغییر شکل دندان لازم باشد. این کار ممکن است باعث مقداری حساسیت در مناطقی از دندان‌های تحت درمان شود. حساسیت دندان‌ها به هوا و یا لمس کردن ممکن است به مدت چند هفته باقی بماند، اما به تدریج برطرف خواهد شد.

عمر باندینگ دندان با کامپوزیت چقدر است؟


دوام باندینگ دندان به طور مستقیم به نحوه مراقبت از آن بستگی دارد. کامپوزیت دندان با در بسیاری از افراد به مدت 10 یا 15 سال باقی مانده و ظاهر روز اول را حفظ می‌کند. اما در برخی از افراد، تنها پس از یک یا دو سال، لکه‌هایی در لبه‌های کامپوزیت دندان‌های آنها بوجود آمده که نیاز به ترمیم و اصلاح خواهد داشت. اگر شما از باندینگ دندان خود به خوبی مراقبت کنید، نیازی به تعویض آن نخواهید داشت. متخصص دندانپزشکی زیبایی با ترمیم و یا لایه‌گذاری سطح کامپوزیت دندان می‌تواند کارایی باندینگ را به آن بازگرداند.

نحوه مراقبت


  • مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور منظم، اساس مراقبت از باندینگ دندان است. همچنین باید از مصرف خوراکی‌های شیرین یا نشاسته‌دار بین وعده‌های غذایی خود اجتناب کنید. رعایت بهداشت و تمیز نگه داشتن کامپوزیت دندانی باعث دوام بیشتر آن می‌شود.
  • در موارد باندینگ وسیع، اهمیت مراقبت و نگهداری آن بیشتر می‌شود. با مراقبت‌های اصولی و منظم از باندینگ دندان خود می‌توانید درخشش و شفافیت و مقاومت آن در برابر لکه‌ها را حفظ کنید. با استفاده از ژل‌های مخصوص برای پولیش کامپوزیت می‌توانید درخشش کامپوزیت دندان خود را بازیافته و به محافظت و ماندگاری بیشتر آن کمک کنید.
  • خمیر دندان‌های قوی از شفافیت کامپوزیت دندان می‌کاهد و آن را بیشتر در معرض لکه‌ها‌ قرار می‌دهد.
  • اگر باندینگ دندان با کامپوزیت در لبه‌های دندان‌های جلو انجام می‌شود، در برابر شکستگی بسیار حساس خواهد بود. مراقب باشید که دندان‌های خود را در معرض فشارهای غیر ضروری قرار ندهید. هویج، ذرت بو داده و دیگر غذاهای سفت را باید دندان‌های طرفین و دور از مناطق باندینگ بجوید. از گاز گرفتن سوزن و اشیاء نوک تیز، ناخن و یا دیگر اجسام سفت با دندان‌های باندینگ شده جداً پرهیز کنید.
  • اگر مناطقی از باندینگ دندان‌های شما زبر بوده و به نخ دندان گیر می‌کند، به دندانپزشک خود اطلاع دهید. در صورتی که به موقع برای این کار اقدام کنید، دندانپزشک می‌تواند این مناطق زمخت را به راحتی صاف و یکدست کند.
  • سیگار کشیدن و نوشیدن مکرر قهوه یا چای موجب لکه‌هایی در دندان‌های طبیعی و نیز در کامپوزیت دندان می‌شود. اما به نظر نمی‌رسد مصرف گاه به گاه الکل به کامپوزیت دندان آسیبی وارد کند.

هزینه


هزینه‌های باندینگ دندان با کامپوزیت ممکن است بسته به محل زندگی شما متفاوت باشد. برای آگاهی از میزان پوشش بیمه برای هزینه‌های باندینگ و کامپوزیت دندان‌های خود می‌توانید از شرکت بیمه خود استعلام کنید.

سؤالات رایج


آیا باندینگ دندان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد؟

غالباً بیمه‌ها بخشی از هزینه این کار را پوشش می‌دهند. اگر دندان‌های شما به دلیل یک سانحه یا پوسیدگی دندان، آسیب‌ دیده یا نقاط معیوبی در مینای دندان شما وجود دارد، احتمالاً بیمه هزینه ترمیم دندان‌ها را به شما پرداخت خواهد کرد.

اگر بخشی از دندان‌ خود را طی یک تصادف از دست بدهم، برای ترمیم آن چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

دکتر دیوید هال می‌گوید: “در صورت امکان، قطعه‌ شکسته شده از دندان خود را برای ترمیم نگه دارید. متخصص دندانپزشکی زیبایی می‌تواند با استفاده از باندینگ، آن قطعه را جایگزین کرده و به صورتی پایدار و محکم بر روی دندان شما بچسباند، به طوری که مانند دندان سالم به نظر می‌رسد.”

آیا جایگزینی برای کامپوزیت وجود دارد؟

روش جایگزین برای باندینگ دندان با کامپوزیت رزینی، استفاده از لامینت ونیر ساخته شده از پرسلین یا کامپوزیت است. مقاومت و استحکام پرسلین بیشتر از این دو است و قبل از ارسال آن به آزمایشگاه، لازم است از دندان شما قالب‌گیری شود. بنابراین کامپوزیت‌ جایگزین مقرون به صرفه‌ای برای پرسلین است. برای باندینگ دندان، فرقی نمی‌کند ونیر دندان شما از جنس کامپوزیت یا پرسلین باشد، بهر حال ونیر با استفاده از ابزاری خاص به دندان شما متصل خواهد شد.

دکتر اردلان صالحیان

دندانپزشک زیبایی
فلوشیپ ایمپلنت نیویورک امریکا🇺🇸
و فلوشیپ زیبایی جنوا ایتالیا🇮🇹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و تماس