تهران، خیابان شريعتى، خیابان یخچال ، بعد از دانشكده داروسازى، پلاك ٨٧ ،طبقه دوم، واحد ۸

Search
Close this search box.
صفحه اصلی » اصلاح طرح لبخند و زیبایی » انواع جراحی زیبایی و غیر زیبایی لثه: روش و هزینه

انواع جراحی زیبایی و غیر زیبایی لثه: روش و هزینه

آنچه می خوانید...

جراحی پریودنتال لثه یک عمل جراحی پلاستیک است که برای اصلاح فرم لثه و بازگرداندن عملکرد عادی به ساختارهای پریودنتال (بافت لثه، رباط لثه و استخوان) از بین رفته و آسیب‌دیده‌ای که دندان‌ها را پشتیبانی می‌کند، انجام می‌شود. جراحی لثه یک روش درمان نیست، بلکه کمکی برای کسب نتایج طولانی مدت و مطلوب‌تر از درمان دندان‌ها است. هدف بلند مدت این جراحی، افزایش عمر دندان‌ها است.

بنابراین هدف از جراحی لثه، درمان ناهنجاری‌ها و بافت‌های نابود شده در روند بیماری دهان و دندان است. این هدف با از بین بردن “پاکت‌های” بافت بیمار، رشد مجدد و بازسازی لثه و بافت همبند لثه و به طور کلی ایجاد یک محیط بهتر برای بهداشت دهان و دندان و مراقبت‌های تخصصی تحقق می‌یابد.

در کلینیک دندانپزشکی زیبایی دکتر صالحیان، روش‌های دندانپزشکی زیبایی شامل ونیر پرسلین و یا روکش‌ دندان با هدف بهبود شکل و رنگ دندان‌هاست. اما مقدار نمایان شدن لثه و تقارن لثه نیز به همان اندازه اهمیت دارد. متخصصین ما قادرند با انجام جراحی پلاستیک لثه، ظاهر لثه‌ها را حتی بدون روش‌های دندانپزشکی زیبایی بهبود ببخشند و با اصلاح طرح لبخند توازن و تقارن لبخند و زیبایی دندان‌ها را بهبود ببخشند. انواع مختلفی از عمل‌های جراحی زیبایی و غیر زیبایی لثه وجود دارد و دندانپزشکان مجرب ما قادرند تا درمان مناسب را برای شما انتخاب نمایند.

جهت اطلاع از انواع روش‌های ما در کلینیک دندانپزشکی زیبایی دکتر صالحیان و یا رزرو نوبت می‌توانید با ما از طریق شماره‌های 0212262155302122639243 تماس حاصل فرمایید

در چه مواردی انجام عمل جراحی لثه لازم است؟


بین تکنیک‌های جراحی پریودنتال، تمایز نسبتاً زیادی وجود دارد:

  • بیماری لثه‌ای که منجر به از بین رفتن بافت همبند لثه همراه با تشکیل پاکت شده است.

gum

  • تکنیک‌های زیبایی برای اصلاح فرم لثه و یا پیوند بافت جدید در مناطق قابل رؤیت (مانند دندان‌های جلو بالا) که در آن بافت اضافی وجود دارد و یا برای پوشاندن ریشه‌هایی که به دلیل از بین رفتن بافت لثه نمایان شده‌اند.

gum2

بازسازی استخوان و بافت لثه برای توسعه فضای لازم جهت ایمپلنت دندان برای جایگزین‌ کردن دندان‌های از دست رفته و یا دیگر جایگزین‌های پروتزی (دندان مصنوعی).

teeth3

انواع روش‌های جراحی


جراحی فلپ لثه

Techniques

جراحی فلپ لثه یک روش بسیار محافظه کارانه و چندمنظوره است، در این روش با ایجاد یک شکاف داخلی “فلپ” می‌تواند جدا شده و بالا بیاید. این کار به جراح اجازه می‌دهد تا در بافت‌های لثه عملیات زیر را انجام دهد:

  • خارج کردن بافت پوششی عفونی و جدا شده پاکت
  • دسترسی به سطوح ریشه برای تمیز کردن بیشتر و درمان آن.
  • ترمیم و بازسازی استخوان و مجموعه بافت‌های رباط پریودنتال
  • بستن کامل بافت‌ها بدون به‌ جا ماندن هیچ گونه زخم‌ باز برای بهبود سریع و راحت
  • ایجاد بخیه کوچک برای تثبیت بافت لثه در محل خود که پس از یک هفته یا بیشتر، خود به خود جذب شده و یا باید خارج شود. در برخی موارد برای محافظت از بافت در حال التیام، پانسمان داخلی انجام می‌شود.

بازسازی هدایت‌شده بافت لثه

Regeneration

مشکل بازسازی بافت‌های لثه با روش مبتکرانه استفاده از باندهای ظریفی در لایه زیرین لثه برطرف شده است. این موانع از رشد سلول‌های بافت لثه جلوگیری کرده و اجازه می‌دهد تا بازسازی رباط پریودنتال جدید از طریق هدایت رشد سلولی رخ دهد. این روش به عنوان “بازسازی هدایت شده بافت‌ها” شناخته شده است. در حال حاضر فن‌آوری بخیه به نقطه‌ای رسیده است که بخیه دقیقاً تا زمان مورد نیاز برای درمان و التیام دوام می‌یابد و سپس جذب شده و دیگر نیازی به خارج کردن آن نخواهد بود.

پیوند استخوان

GRAFTING

در برخی شرایط، استخوان را می‌توان از طریق قرار دادن مواد پرکننده استخوان یا پیوند استخوان، ترمیم و یا بازسازی کرد. دیگر روش‌های بازسازی استخوان شامل استفاده از ژل بیو اکتیو (زیست فعال) و پروتئین است.

افزایش طول تاج دندان

lengthening

افزایش طول تاج دندان یک عمل زیبایی لثه‌ است. اگر طول ظاهری دندان بیش از حد کوتاه باشد و لبخند فرد اصطلاحاً لبخند لثه‌ای باشد و یا پوشش لثه بر روی برخی از دندان‌ها بیش از حد و بر روی دندان‌های دیگر به مقدار طبیعی باشد، افزایش طول تاج دندان ممکن است راه حل مناسبی برای این مشکل باشد. در این روش، به منظور نمایان شدن بخش بیشتری از تاج دندان، بافت لثه اضافی برداشته می‌شود. سپس خط لثه جدید و لبخند طبیعی و زیباتری ایجاد می‌شود.

عمل جراحی پیوند لثه

surgery

گاهی اوقات تحلیل و عقب‌نشینی لثه باعث نمایان شدن ریشه دندان می‌شود. این وضعیت باعث می‌شود که دندان‌ها‌یتان طویل‌تر و سن شما بیشتر به نظر برسد. عقب نشینی لثه می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله بیماری‌های لثه رخ دهد. هدف از عمل جراحی پیوند لثه و دیگر روش‌های پوشاندن سطح ریشه، پوشاندن ریشه‌های قابل رؤیت دندان‌ها و جلوگیری از عقب‌نشینی بیشتر لثه‌ها و نیز محافظت از ریشه‌های آسیب‌پذیر در برابر پوسیدگی می‌باشد.

لیفت سینوس

کاشت دندان محبوبیت زیادی برای جایگزینی دندان از دست‌رفته کسب کرده است. در برخی از بیماران مبتلا به آتروفی و تحلیل استخوان فک، استخوان کافی برای کاشت دندان وجود ندارد. برای درمان این بیماران، روش لیفت سینوس انجام می‌شود که موجب افزایش سطح استخوان برای کاشت دندان می‌شود. در این روش دندانپزشک استخوان پیوندی را در سینوس فک بالا برای افزایش ارتفاع و عرض لبه استخوان، پیوند می‌زند. پس از همجوشی استخوان پیوندی، ایمپلنت‌ دندانی می‌تواند در آن قرار گیرد.

بیوپسی (نمونه‌برداری) بافت

برای بیمارانی که دارای ضایعات یا کیست‌های مشکوک به سرطان هستند، باید به منظور یافتن سلول‌های سرطانی، یک نمونه از بافت مشکوک آنها در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار گیرد. دندانپزشک با روش جراحی می‌تواند نمونه‌ای از بافت مشکوک را جدا کرده و به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال کند.

لیزر درمانی

laser

در لیزر درمانی، جراح از لیزر دندانپزشکی برای دسترسی و برداشتن بافت لثه ملتهب از اطراف ریشه دندان استفاده می‌کند. هنگامی که بافت آلوده برداشته شده و ریشه در معرض دید قرار می‌گیرد، پوسته‌ریزی ریشه دندان آغاز می‌شود. این مرحله شامل تراشیدن رسوبات آهکی و پلاک تا زیر خط لثه و اطراف ریشه است. سپس دندانپزشک با استفاده از ابزار مخصوص، ریشه دندان را صاف می‌کند و هرگونه نقاط زبری که ممکن است باکتری‌ها را به خود جذب کند و باعث عفونت شود، برطرف می‌سازد. پس از آن منطقه بین لثه و ریشه می‌تواند در طول فرایند بهبود، بازسازی گردد.

آماده سازی اولیه


تغییر سبک زندگی و بهبود عادات بهداشتی

بهبود عادات بهداشتی مهم‌ترین عنصر در حفظ سلامت دهان و دندان در طولانی مدت است، زیرا زدودن پلاک‌های دندان به صورت روزانه زمینه‌ساز یک درمان جراحی موفق می‌باشد. برای بسیاری از افراد این امر شامل تشکیل عادات جدید بهداشت دهان و دندان به همراه ترک سیگار و دیگر تغییرات در شیوه زندگی است.

حذف جرم و پلاک دندان

دندانپزشک دندان‌های شما را به طور کامل جرم‌گیری می‌کند و رسوبات آهکی موسوم به جرم دندان یا تارتار و دیگر سموم باکتریایی را که به سطوح ریشه چسبیده‌اند با استفاده از پوسته‌ریزی با دست، ابزار اولتراسوند و یا لیزر می‌زداید. گاهی اوقات نیاز به بی‌حسی موضعی وجود دارد.

درمان ناهنجاری‌های فکی

به طور کلی ناهنجاری‌ها و مشکلات فکی (بایت) پس از درمان اولیه یا در طول آن تحت درمان قرار می‌گیرد. (یعنی زمانی که یک محیط عاری از التهاب ایجاد شده است). قبل از عمل جراحی، ایجاد ثبات دندان شل شده اهمیت زیادی دارد، زیرا به نوبه خود می‌تواند سبب التیام ساختارهای لثه و استخوان گردد.

مراحل


procedure

دندانپزشک پس از سه یا چهار هفته، پاسخ بافتهای لثه شما را به درمان اولیه که برای کنترل التهاب و عفونت ناشی از پلاک دندان‌ها انجام شده است، مورد ارزیابی قرار می‌دهد. امروزه درمان انواع جراحی لثه شامل انواع روش‌های جراحی پلاستیک پیچیده است. این درمان‌ها عبارتند از تکنیک‌های ترمیم و بازسازی بافت‌های نرم (لثه‌ای) و سخت (استخوانی) و جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت‌های دندانی. اکثر روش‌ها با بی‌حسی موضعی (بی‌حس کننده لثه / بافتهای لثه و دندان) وگاهی اوقات همراه با داروهای ضد اضطراب / آرام بخش خوراکی یا تزریق آرام بخش وریدی (نیمه هشیار) انجام می‌شود. به طور کلی هدف از عمل جراحی از بین بردن پاکت، بازسازی بافت و اتصالات لثه و ایجاد فرم مطلوب لثه و بازگرداندن عملکرد طبیعی و زیبایی بیشتر لثه است. هدف جراح این است محیط بهتری برای بهداشت و مراقبت دهان و دندان ایجاد کند تا عمر دندان‌ها طولانی‌تر شود.

موارد منع جراحی


افراد تحت عمل جراحی باید از سلامت کلی برخوردار بوده و دارای استرس بیش از حد نباشند. همچنین دندانپزشک باید سابقه پزشکی کامل با تمام عوارض جراحی لثه و داروهایی که بیمار مصرف می‌‌کند، از جمله داروهایی که به آن حساسیت دارد، در نظر بگیرد. در برخی از شرایط پزشکی بهتر است که افراد تحت درمان جراحی قرار نگیرند. این شرایط عمدتاً به دسته‌های زیر طبقه‌بندی می‌‌شوند:

  • بیماری‌های دهان و دندان (پریودنتال) که تحت کنترل و درمان قرار نگرفته‌اند.
  • مصرف سیگار و الکل نه تنها می‌تواند بیماری پریودنتال را تشدید کند، بلکه بهبودی و التیام پس از جراحی را به تأخیر می‌اندازد.
  • بیماری‌های سیستمیک (جسمی) و یا عوارض پزشکی کنترل نشده مانند دیابت، اچ.آی.وی (ایدز)، بیمارانی که سیستم ایمنی آنها در معرض خطر بوده و مقاومت آنها در برابر بیماری کاهش یافته است، بیماری‌های قلبی و عروقی و غیره.
  • داروهایی که مصرف آنها می‌تواند بیماری پریودنتال و یا عمل جراحی را تحت تأثیر قرار دهد، به عنوان مثال، آسپرین و کومادین که ممکن است باعث مشکلات توقف خونریزی گردد. داروهایی که باعث رشد بیش از حد لثه می‌شوند، به عنوان مثال، داروهای مسدود کننده کانال کلسیم که برای کنترل بیماری‌های قلبی عروقی مورد استفاده قرار می‌گیرند، داروهای دیگری که برای کنترل واکنش ایمنی بدن نسبت به عضو پیوندی مورد استفاده قرار می‌گیرند و غیره.

دکتر اردلان صالحیان

دندانپزشک زیبایی
فلوشیپ ایمپلنت نیویورک امریکا🇺🇸
و فلوشیپ زیبایی جنوا ایتالیا🇮🇹

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و تماس